Het verrassende en veelzijdige Lingen

1 februari 2019
door: Desiree

Lingen is wat minder bekend onder het winkelende publiek in de grensregio. Maar ik ga al jaren naar Lingen om te shoppen, want de stad heeft een groot winkelaanbod, een mooi overdekt winkelcentrum en het is goed te bereiken vanuit Nederland.

Het is weer tijd om naar Duitsland te gaan! We combineren een familiebezoek deze keer met shoppen in Lingen. Wij komen hier altijd graag, want Lingen is een van onze favoriete winkelsteden in het grensgebied. Na een autorit van ongeveer 50 minuten komen we over de rivier de Ems het centrum binnenrijden. Het voordeel van familie in deze buurt is dat we een eerste klasse parkeerplek voor het Lookentor winkelcentrum hebben. Maar de Lookentor parkeergarage is een goed alternatief voor ons als de familieparkeerplek bezet is.

Lingen

Het overdekte winkelcentrum Looktentor is het perfecte beginpunt voor onze winkeldag in Lingen. Ik ga direct een aantal kledingwinkels binnen en koop een trui en een blouse. De verkopers zijn erg aardig en staan altijd voor je klaar. Dit is een van de redenen waarom ik graag in Duitsland shop. We vermaken ons een lange tijd in de Lookentor, want er is een groot aanbod: van kleding- en schoenenwinkels tot eetgelegenheden op de beneden verdieping.

Lingen

We hadden ondertussen honger gekregen en besloten daarom om bij bakker Wintering te gaan eten. Hier konden we gezellig zitten en genieten van een lekker en uitgebreid Duits Frühstücksmenu. De andere reden waarom ik graag in Duitsland shop ☺

Lingen

Na de lunch gingen we naar de winkelstraten rondom het Lookentor winkelcentrum. Ook hier was het gezellig druk en zag ik leuke winkels. De nieuwe collectie werd al volop gekocht. Ik had jammer genoeg niet veel tijd meer over om alle winkels te bekijken, maar het winkelaanbod hier doet zeker niet onder voor het aanbod in de Lookentor. Het valt me op dat er naast de bekende ketens zoals de H&M, ook lokale kledingwinkels zijn. Een goed voorbeeld hiervan vind ik Löning. Een leuke afwisseling!

Via de Lookenstraße lopen we de Wochenmarkt op. Ik had niet speciaal wat nodig, maar de markt is altijd leuk om even overheen te struinen. Er is een redelijk groot aanbod aan kramen op een mooie locatie. De markt is namelijk gelegen voor het historische gemeentehuis van Lingen.

Het was ondertussen tijd geworden voor het familiebezoek. Ondanks de beperkte tijd die we hadden, was het ook deze keer weer een geslaagde winkeldag in Lingen. Met een veelzijdig aanbod, steeds nieuwe winkels, goede bereikbaarheid en lekker eten vind ik Lingen een echte aanrader als winkelstad in de grensregio!

0 reacties

Reageren