Weekendje weg in Osnabrücker Land – Hotel zum Freden

9 februari 2018
door: Ronald

Wonende in het oosten van het land brengt met zich mee dat een hoop Duitse steden binnen handbereik liggen. Dit weekend hebben wij ervoor gekozen Osnabrück en omgeving eens te verkennen.

Landidyll Hotel zum Freden – centraal voor een weekendje weg

Op vrijdagmiddag als iedereen klaar is met school en werk rijden we richting Osnabrück voor een weekendje weg, wat nog geen uur rijden over de grens ligt in het verlengde van de A1. Omdat we ook wel van een goede boswandeling houden, hebben we ervoor gekozen een hotel in Bad Iburg te boeken net buiten Osnabrück gelegen tegen het Teutoburger Wald. Na een voorspoedige autorit komen we aan in het ‘Landidyll Hotel zum Freden’, waar wij met een lach worden verwelkomt door de eigenaresse.

Voor het weekend hebben we de beschikking over een Junior Suite welke maximaal ruimte biedt aan vier personen. Deze kamer is werkelijk prachtig en van alle gemakken voorzien. Eye catcher is de enorme badkamer welke volledig van glas is en beschikt over een extra breed bad en inloop douche. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van extra sauna/spa faciliteiten en beschikt het hotel over een restaurant.Weekendje Weg Hotel zum Freden Suite

Weekendje weg is ook altijd lekker eten!

Alvorens onze eerste activiteit te ondernemen, eten we in het restaurant van het hotel. De menukaart biedt voldoende keus en de prijzen vallen ons niet tegen. Zorg er wel voor dat je tijdig reserveert want naast de hotelgasten weten de locals ook de weg naar dit restaurant te vinden. Na een prima maaltijd stappen we in de auto richting Bad Rothenfelde om ‘Lichtsicht’ te bezoeken.

Kunst in Bad Rothenfelde

Bad Rothenfelde is onder andere bekend van het zogenaamde ‘Gradierwerk’. Gradierwerk is een overdekte muur van sleedoorn. Bovenin wordt zoutig water gegoten wat langzaam door het sleedoorn wordt geleid, met als doel de zoutconcentratie te verhogen. Dit water werd aan de zoutziederij geleverd om zout uit te winnen. Tegenwoordig zijn veel Gradierwerken in kuuroorden ondergebracht omdat het de lucht reinigt en de zoutige geur goed is voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Weekendje weg Lichtsicht Bad Rothenfelde

Sinds 2007 is het 412m lange en 10m hoge Gradierwerk in Bad Rothenfelde het canvas voor Lichtsicht. Om de twee jaar projecteren meer dan 50 lichtsterke beamers video- en mediaprojecten van verschillende internationale kunstenaars op dit bouwwerk. Een fantastisch evenement om ’s avonds eens te bezoeken. Ook rondom dit bouwwerk zijn diverse kunstwerken met licht te zien, zoals deze projectie op een vijver.

Lees hier wat Ronald en zijn familie de volgende dag hebben beleefd.

0 reacties

Reageren

Andere belevenissen