Uitgebreid ontbijten bij Villa Kunterbunt in Gildehaus

8 februari 2019
door: Maud

Als wij een weekendje verblijven in een hotel, vind ik de uitgebreide hotelontbijtjes vaak een van de leukste dingen. Bij het inchecken kijk ik al uit naar de volgende dag. Want ik ben altijd zo nieuwsgierig naar het ontbijt!

Een paar keer per jaar gaan wij op zondagmorgen ontbijten in Duitsland. Een overnachting in een hotel slaan we dan over, maar voor een uitgebreid ontbijt rijden we graag even naar Gildehaus. Voor ons is dit gelukkig nog geen kwartiertje rijden, maar toch hebben we dan op die zondagochtend even een vakantiegevoel. Wat heerlijk om zo’n vakantiegevoel dicht bij huis te hebben!

ontbijt duitsland

Villa Kunterbunt

Villa Kunterbunt is een erg leuke plek om op zondag te ontbijten. De inrichting is niet hartstikke hip, maar juist heel traditioneel. Wat mij betreft ‘typisch Duits’ en ik vind dat altijd wel wat hebben. Naast Villa Kunterbunt staat een molen en dit maakt het gezellige sfeertje wat hier hangt voor mij helemaal compleet.

 

Het ontbijt

Zoals je van een uitgebreid ontbijt mag verwachten is hier overal aan gedacht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten koffie en thee, jus d’orange, melk en voor de liefhebbers onder ons is er zelfs champagne.

Uiteraard zijn er verschillende broodjes en het beleg is zowel hartig als zoet en natuurlijk warm en koud. Zin in een echte Duitse schnitzel of liever toch Hollandse bitterballen bij het ontbijt? Dat kan allemaal! Daarnaast vind je natuurlijk ook fruit, yoghurt en lekkere zoete hapjes, waaronder brownies en cakejes.

 

Maak de zondagochtend compleet!


De omgeving van Villa Kunterbunt is ook zeker de moeite waard. Maak de zondagochtend compleet door hier heerlijk te wandelen in de omgeving en te genieten van de vele prachtige uitzichten. Naast Villa Kunterbunt vind je een speeltuintje waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Ontbijten, wandelen en spelen.. Wat een heerlijke combinatie en een fijn begin van een gezellige zondag!

 

Extra leuk!

Op zondagochtend komen bij de molen naast Villa Kunterbunt veel motorrijders bij elkaar. Om de ontbijt-hotspot heen is het dan gezellig druk en is het een feestje om de vele mooie motoren te bekijken. De motorrijders komen hier in principe bij elkaar voor een korte pauze. Maar ze komen uiteindelijk allemaal koffie drinken bij een leuk kraampje wat buiten staat (met mooi weer, maar ook met regen!) en gaan vervolgens gezellig met elkaar bijkletsen en opscheppen over hun motoren. 😉 Een ontzettend leuk ritueel wat het uitje voor mij helemaal af maakt!

Praktische informatieVilla Kunterbunt ligt aan de Mühlenberg 6 in Gildehaus / Bad Bentheim. Voor € 14,90 per persoon kun je hier (onbeperkt) genieten van een heerlijk Duits ontbijt. Let op! Reserveren is hier wel een absolute must. De openingstijden verschillen per seizoen (zomer of winter), de actuele openingstijden kun je vinden op de website.

0 reacties

Reageren

Andere belevenissen