Praktische informatie

Bereikbaarheid

Duitsland heeft een enorm netwerk aan snelwegen, waardoor de Duitse grensregio goed te bereiken is. Zo doe je er bijvoorbeeld vanaf hartje Nederland circa 2 uur over om steden als Münster, Bad Bentheim en Aachen te bereiken. Ook met de trein reis je naar een van de leuke bestemmingen in Duitsland.

Grensformaliteiten

Je hebt geen visum nodig om Duitsland binnen te komen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig reisdocument.

Vervoer in Duitsland

Het Duitse wegennet is zeer uitgebreid en over het algemeen goed onderhouden. Schrik niet van de enorme snelheden die sommige auto’s maken op de snelweg. Ga ook vooral niet proberen ‘mee te rijden’, maar hou je aan de adviessnelheid van 130 km/u.

Met het openbaar vervoer kun je in Duitsland uitstekend reizen. Het netwerk van treinen en bussen sluit goed op elkaar aan: de bus brengt je waar de trein niet kan komen. Bij de plaatselijke toeristenbureaus kun je uitgebreidere reisinformatie krijgen.

Parkeren

Duitsland is een goed parkeerland. Er is voldoende parkeer-capaciteit en de parkeertarieven zijn redelijk. Ook zijn er goede mogelijkheden op een van de vele P+R-terreinen aan de rand van de stad, vaak met gratis openbaar vervoer naar het centrum.

Milieusticker voor stadscentra (“Umweltzones”)

In veel Duitse gelden milieuzones, waardoor het verplicht is om een milieusticker te hebben, voordat je met de auto de stad gaat inrijden. Meer informatie hierover vind je op de website van de ANWB.