Op de waterfiets door het centrum van Nordhorn

24 juli 2019
door: Jula Hoefer

Onlangs haalde ik mijn zusje over om weer eens te gaan waterfietsen. In korte broek en met zonnebril gingen we bij zonnig weer op pad. De tocht over de Vechtesee is best wel inspannend vanwege de stevige wind. We fietsen verder naar de kerk over een rustiger deel van de rivier. Ik ontdek een kleine eendenfamilie langs de oever met zes kleine eendjes. Hele schattige pluizenbolletjes!

Korte pauze

We stoppen even bij de trappen bij de fontein. Ik loop naar ijscafé Dolomiti. Hier verkopen ze gewoon het lekkerste yoghurtijs van de stad. We kunnen er weer even tegen en stappen weer op de waterfiets.

Avonturen bij de brug

We varen onder een aantal bruggen door, maar zometeen komt de spannendste. De brug bij het stadspark is zo laag dat we bijna onderin de waterfiets moeten gaan zitten. Dus maken we vaart en trekken ons hoofd in.

Klein-Venetië

Voordat we weer de Vechtesee op gaan, slaan we rechtsaf, en komen aan op mijn lievelingsstuk: Klein-Venetië van Nordhorn. De Vecht is hier veel smaller en aan beide kanten staan huizen. Een bijzondere sfeer.

Gemoedelijk op het water drijven

Terug op de Vechtesee hebben we deze keer zelfs de wind in de rug. We laten ons gewoon even drijven en genieten van de zon in ons gezicht. Het kabbelende water langs de boot zorgt voor een echt vakantiegevoel. Helaas is het uur alweer om en we leveren de waterfiets weer in.

0 reacties

Reageren