Moor Tour

7 maart 2021

Het veenlandschap tussen Vecht en Eems, een uniek landschap waar heel veel te genieten valt. Beleef het mee op deze fietstocht door het oneindig weidse landschap waar je de stilte nog hoort. Fietsen in coronatijd, het kan.

Moor Tour

Afstand: 66 km
​Start: theetuin d’Aole Pastorie, Zwartemeer
Routeaanduiding: volg de bordjes met de kruiwagen. 

We parkeren de auto en stappen om 10.10 uur op de fiets richting Zwartemeer. Daar aangekomen mist al direct een aanwijzingsbordje, maar met logisch nadenken weet je natuurlijk dat je rechtsaf moet. We fietsen aan de rechterkant van het Van Echtenskanaal richting het eerste dorpje Schöningsdorf. Een klein gehucht waar we zo weer uit zijn. Onderweg zien we een brug in aanbouw en daar lopen een paar juffen rond met kleine kinderen. Bij de bug spreken we met iemand uit Emmen die deze omgeving goed kent en hij geeft ons een aantal tips mee voor de route. Na het praatje fietsen we verder. De omgeving is prachtig. Vlak voor Meppen fietsen we in een mooi stukje bos met aan de linkerkant de Eems. Prachtige plaatjes leveren dit op.

Koffiepauze in Meppen

In Meppen gaan we even van de route af en drinken in het centrum een koffie op het terras van Hotel Restaurant Schmidt am Markt. We zitten heerlijk in het zonnetje die een temperatuur geeft van 24 graden. Na een half uurtje gaan we verder.

Lunch aan de Eems

Bij een nieuwe fietsbrug waar voorheen een camping was, zien we een bankje en daar gaan we onze lunch opeten. De fietsbrug wordt ontzettend goed gebruikt en we zien veel schoolgaande jeugd met tassen achterop de fiets. Geen overbodige luxe die brug.

Thee in Twist

Daarna volgen we de uitgestrekte loop van de Eems via Klein Hesepe en Groß-Hesepe naar het Heseper Torfwerk. Dan via het Heseper Moor, waar we niet stoppen omdat we weten van een vorige keer je moet betalen als je daar wilt wandelen en we zijn nu eenmaal aan het fietsen. Dus doortrappen naar Twist, waar we thee gaan drinken in een overdekte picknickplaats.

Bargerveen

Van Twist fietsen we richting de Nederlandse grens en vervolgens zetten we koers langs het natuurgebied Bargerveen. Dit fietspad is niet echt bijzonder, een beetje recht toe recht aan op wit beton. Wil je het Bargerveen ervaren zoals de wandelaar, dan adviseer ik om bij de schaapskooi af te stappen en een wandeling te maken van een paar kilometer. Al wandelend krijg je een veel beter beeld van dit unieke gebied. Wij fietsen in het Bargerveen nog zo’n dikke 10 kilometer en dan zijn we rond 16 uur weer bij de auto. We laden de fietsen op en dan hup naar huis.

Een ontzettend mooie route van 66 km door een prachtig gebied. Zeer aan te bevelen.

0 reacties

Reageren

Andere belevenissen