Graftschafter Fietsen Tour 9

23 april 2021

Een fietstocht over o.a. de kunstroute en langs het aardoliemuseum in Osterwald. Laat je verwennen op het terras bij Klooster Frenswegen.

Graftschafter Fietsen Tour 9: Esche
Start: Esche
Afstand: 43 km (volg GFT9)


Omdat Esche het dichtst bij ons huis is, besluiten we daar te starten. Na de lunch en nadat de tassen ingepakt zijn, zetten we de fietsen op de auto. We vertrekken om 13.30 uur.

Esche

In Esche is de parkeerplaats aan de Vecht snel gevonden. Na een korte pauze bij de uitzonderlijke picknickplaats en na een paar foto’s van het uitzicht op het Vechtetal vertrekken we over een stukje Noaberpad richting Neuenhaus. Dit is een wandelpad die begint in Bad Nieuweschans en eindigt in Kleve. We fietsen rustig langs het natuurgebied met het kunstpadstation “Brüna’s Heide.” We fietsen verder naar Veldhausen.

Veldhausen

In deze plaats staat een bijzondere achtkante bovenkruier en deze molen is ruim 200 jaar oud. De molen is gebouwd van zandsteen uit Bentheim en staat onder monumentenzorg. De molen staat in een woonwijk. Ik maak een foto.

Pauze

Als we een eerste pauze nemen aan een picknicktafel ergens verscholen tussen de bomen, komen er enkele Duitse heren aanfietsen, stoppen bij ons en schuiven vervolgens bij ons aan de picknicktafel. Ik denk: huh, is dit corona afstand? Nee dus. De heren hebben lol en de flessen sterke drank komen op tafel. Wij staan meteen op en drinken onze thee staande op. Op afstand eten we een banaan terwijl we even met hen gezellig babbelen. We zeggen tot slot veel plezier en tot ziens. We steken daarna de Vecht over en na een poosje bereiken we via een fietspad de grenspaal. We fietsen nu even in Nederland. Het is hier prachtig. Afwisselend fietsen we over verharde wegen en grindpaden. Via het idyllische kanaalgedeelte komen we aan bij het klooster Frenswegen.

Klooster van Frenswegen

Het klooster is prachtig gelegen en ideaal voor een bezoek. Wij kiezen voor het terras waar we genieten van een koffie en een glaasje fris. Dan verder door het Vechtetal. We komen bij een bekend stuk en fietsen langs het kanaal, lekker onder de bomen richting Wietmarschen. Een bankje welke in de zon staat nodigt ons niet bepaald uit om te gaan zitten. Het is gewoon te warm. We wachten op een volgende gelegenheid en ja hoor, eindelijk een overdekte picknickplaats in de schaduw. Hier gaan we voor een laatste pauze in Wietmarschen. Er komen diverse fietsers voorbij die jaloers kijken omdat wij er zitten terwijl zij dat ook van plan waren, tenminste zo lijkt het en ze fietsen door. Als wij aanstalten maken om weer te vertrekken zien we een clubje fietsers aankomen en als ze dichterbij zijn is het even hilarisch. Het zijn dezelfde mannen als bij de eerste pauze. Ik vraag of ze de flessen al leeg hebben. Nee dus, dat gaan ze nu doen, hahaha.

Osterwald

Wij fietsen verder, langs het olieveld in het Osterwald. We zien verschillende informatieborden die de bijzonderheden van de olieproductie uitleggen. Na nog een mooi stuk komen we voldaan aan bij de auto.

Wat een prachtige dag en wat een prachtige route. Zeer aan te bevelen.

2 reacties
  1. Peter
    18 augustus 2021 om 18:28

    Hallo Betty, mondkapje temidden van het groen óók verplicht momenteel?

  2. Bettywandeltenfietst
    18 augustus 2021 om 19:23

    Mondkapje hoeft buiten niet op. Wel in winkels en horeca. Je moet in ieder geval een coronabewijs in Duitsland kunnen overleggen. Dit kan een vaccinatie-, herstelbewijs of een negatief testresultaat van een PCR- of antigeensneltest zijn. Lees voor de zekerheid de regels van Duitsland: Coronaregels Duitsland

Reageren

Andere belevenissen