Graftschafter Fietsen Tour 20

1 juni 2022

Een mooie fietstocht in en om Nordhorn en waarbij je een terrasbezoek aan de Vechtesee in Nordhorn niet moet vergeten

Grafschafter Fietsen Tour: 20
Start: Nordhorn
Afstand: 58 km

Nordhorn

We vertrekken naar Nordhorn en zoeken de plaats op waar de route begint. Eerst parkeren we ergens en halen dan de app er bij. Nee we moeten verder zoeken. Dan blijkt dat we moeten parkeren aan de kant van het Norhorner Vechtesee bij restaurant Pier 99. We beginnen op dat terras met koffie. Krijg je in Nederland vaak aan Haags bakkie, dit was gewoon een emmer vol. Later bij het afrekenen snap ik ook waarom. Het is een kan koffie.

Dan stappen we op de fiets en na een klein eindje rijden om het meertje verlaten we Nordhorn. Al snel bevinden we ons in het groen en langs het water. De ene keer fietsen we op een verharde asfaltweg, de andere keer op een soort van karrenspoor of een grindpad. Links een kanaal en rechts militair schietterrein. Ergens onderweg ook nog een uitzichtpunt over dat terrein. Het duurt en het duurt en na 17 km mogen we eindelijk een andere kant op.

We komen bij een picknickplaats met katholiek beeldje. Dat plekje is in de schaduw en mooi om daar onze lunch te nemen en dat doen we dan ook. Het is warm vandaag, maar op de fiets is het toch lekker.

De omgeving is prachtig en we steken een drukke verkeersweg over. We fietsen onder de elektriciteitsdraden door en die masten fascineren me altijd weer. Wat een enorme gevaartes. We zitten te snakken naar een terras of zo. We zien op de app dat we dichtbij een gehucht komen. Zul je net zien: daar is een Tuincafé en daar nemen we een spa rood met ijsklonten. We zitten onder de fruitbomen en we zien ook andere mensen zitten. Wat is het hier leuk. We komen aan de praat met de eigenaar, een tukker uit Hengelo die daar ook een café heeft.

Hierna fietsen we het laatste stuk naar Nordhorn waar we weer eindigen aan de Nordhorner Vechtesee.
​Wat een mooie dag.

0 reacties

Reageren

Andere belevenissen