Fietsen en wandelen net over de grens in Duitsland

Ben je ook uitgekeken op de bewandelde paden bij jou in de buurt? Ga op avontuur net over de grens bij Duitsland. Hier vind je unieke fiets- en wandelpaden. Ontdek niet de geijkte paden, maar geniet van natuurlijke paden in de ongerepte natuur. Deze prachtige gebieden lenen zich perfect voor een stevige wandeltocht of fietstocht. Ben je dus op zoek naar een bijzondere belevenis? Fiets en wandel dan een keer net over de Duitse grens en ervaar een onvergetelijke ervaring en ontdek bijzondere plekken.

Prachtige ongerepte natuur 

Ondanks dat ons land direct grenst aan Duitsland, is de Duitse natuur toch heel wat anders dan de gemiddelde Nederlandse bossen en natuur. Het land is een stuk heuvelachtiger, dichtbegroeid en je geniet al gauw van een behoorlijke klim. Geniet vervolgens van prachtige uitzichten bovenop heuvels en bergen. De natuur is een stuk ongerepter dan in Nederland. Je wandelt bijvoorbeeld niet op een aangelegd pad, maar rechtstreeks door de natuur. Je kunt jouw hart ophalen tijdens een flinke wandel of fietstocht door deze unieke natuur. Loop op leuke slingerweggetjes, vind verstopte meren en maak een flinke klim op heuvels en bergen.

Fietsen en wandelen net over de grens in Duitsland

Het is prachtig fietsen en wandelen net over de grens in Duitsland

Pittoreske Duitse dorpjes en omgeving

Het leuke aan deze natuurgebieden, is dat deze vaak uitkomen bij unieke en pittoreske dorpjes. Wandel een flinke tocht en eindig op het terras van een authentiek Duits theehuis. Geniet van een welverdiende apfelstrudel na een stevige fietstocht of neem een heerlijk Duits biertje van de tap. Tijdelijks de wandeling of fietstocht is de kans groot dat je lang bijzondere historische gebouwen komt. Vind bijvoorbeeld een verlaten burcht middenin het bos of kom langs een prachtig kasteel tijdens jouw route. Het maakt jouw wandeling of fietstocht extra speciaal. Diverse dorpen en steden zoals NordhornMünster en Ahaus zijn ook zeer geschikt om te combineren met een leuk dagje winkelen in Duitsland.

Munster net over grens in Duitsland

De stad Münster ligt net over grens en is een prachtige oude Hanzestad

Er even tussenuit; dagje weg of weekendje naar Duitsland

Een dagje wandelen of fietsen in de natuur is de beste manier voor een ontspannen uitje. Je bent er even helemaal tussenuit. Je kunt jezelf opladen in de prachtige sprookjesachtige natuur en al jouw zorgen vergeten. Boek een weekendje weg en overnacht in prachtige Duitse gebieden net over de grens, of rijd er eenvoudig heen om een dagje te wandelen en fietsen. Ontdek dan meteen het rijke aanbod van kunst en cultuur vlak over de grens. Wat je reden ook is om naar Duitsland te gaan; je hebt altijd echt het gevoel dat je er even tussenuit bent geweest.

Een ruim aanbod fietsroutes en wandelroutes net over de grens

Niets is zo veranderlijk als het weer dat spreekwoord zou eigenlijk als volgt moeten luidden: “Niets is zo veranderlijk als de Duitse natuur.”. Wanneer je in Duitsland gaat wandelen kun je werkelijk alles verwachten. Van heuvelachtige bospaden, tot vlakke veengebieden en unieke natuurparken. Je raakt niet uitgekeken van de natuur in Duitsland. Wil je unieke routes vinden in de Duitse natuur net over de grens van Nederland? Dan vind je op onze website de bijzondere belevenissen van onze bloggers. En niet zomaar routes, dit zijn routes die speciaal door bloggers geschreven zijn. Zij hebben zelf deze route bewandeld of gefietst, of hebben deze route zelf uitgestippeld. Je krijgt dus advies van echte ervaringsdeskundigen. Zo vind je de beste routes die lang bijzondere bezienswaardigheden komen en krijg je tips voor bijzondere belevenissen.

Er even tussenuit en genieten van Moeder Natuur? Dat hoeft niet in het bos bij jou in de buurt, ga erop uit en bezoek Duitsland. Geniet van de bijzondere Duitse natuur en bewandel of fiets sprookjesachtige routes! Meer weten? Lees dan de diverse belevenissen van onze bloggers.

We maken je graag (nóg) enthousiaster met onderstaande foto’s