Favorieten uit 2018 – Deel 1

4 januari 2019
door: Blogger

Het jaar is weer voorbij, 2019 is begonnen. Het perfecte moment om eens terug te blikken op alle leuke en favoriete evenementen uit 2018. Want dat zijn er genoeg! Wij hebben de populairste activiteiten en posts van onze Facebookpagina van het Geheim over de Grens voor je op een rijtje gezet, veel leesplezier!

12 maanden geleden…

We begonnen het jaar met een tip over een wandeling langs de grensstenen. Begin dit jaar werden er namelijk drie verschillende wandelingen georganiseerd van ongeveer 12 km per etappe. Aan het eind van de route werd er gezorgd dat je met een busje terug wordt gebracht naar het beginpunt. Onderweg was het ook goed geregeld, er waren pauzepunten aanwezig met wat eten en drinken. Ondanks dat het in Januari en begin Februari nog erg koud was, was de opkomst geweldig en de deelnemers erg enthousiast! Het leuke is dat er ook voor dit jaar routes gepland zijn. Er zijn  twee etappes, de eerste van de Beek naar de Rijn bij Spijk en de tweede van Elten naar de Rijn bij Spijk.

Favorieten

 

De winter is bijna voorbij

Een absolute aanrader (helemaal voor de wintertijd) is een bezoek aan Bentheimer Mineral Therme. Dit wellness paradijs bestaat uit tal van verschillende verwennerijen. Denk bijvoorbeeld aan de aromatische rozensauna of genieten in een stoombad. Wanneer je de afgelopen koude maanden even wil ontvluchten en wat tijd voor jezelf wil nemen, dan is een bezoek aan dit paradijs echt genieten!

Favorieten

Maart!

De koopzondagen in verschillende steden en dorpjes waren zeker favoriet in 2018 . Bijvoorbeeld de Josefmarkt in Südlohn. Een perfecte gelegenheid om met het hele gezin een gezellige dag te winkelen, een hapje te eten of lekker op een verwarmd terras te zitten. Ook dit jaar komt er natuurlijk weer een overzicht met alle koopzondagen in het grensgebied, dus hou de site in de gaten!

Favorieten

April breekt aan

Al eens een bezoek gebracht aan een burcht of kasteel in het grensgebied? Er zijn er namelijk heel wat te vinden!  Een favoriet van april was bijvoorbeeld het kasteel in Ahaus. Hier zit zelfs een schoolmuseum gevestigd zodat je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging op school! Toch wel een heel verschil hoor, met tegenwoordig. Klik hier voor een overzicht van alle kastelen en burchten in het grensgebied, keuze genoeg!

Favorieten

Kasteel in Ahaus

In mei leggen de vogels hun ei..

En vanaf mei was het blotevoetenpark in Lienen ook weer geopend. Het park nodigt je uit voor een 1 km lange wandeling waar je langs verschillende natuurgebieden komt, uiteraard met je blote voeten op de grond! Hierdoor beleefde je de route langs weilanden, rivieren en nog veel meer met al je zintuigen. Omdat het een vrijwel korte route is, is het ook zeer geschikt voor kinderen. Er is zelfs een waterspeeltuin waar zij zich kunnen vermaken. Goed nieuws, dit jaar kun je hier weer bij zijn!

Favorieten

Bijna zomer!

Wanneer juni is bereikt kun je merken dat we weer naar de zomer toegaan. En wat hoort er bij de zomer? Leuke zomerkleding natuurlijk! Bij de Designer Outlet in Ochtrup kun je zeker slagen. Je hoeft je hier ook nergens druk om te maken, er is een hondenopvang, kinderspeelparadijs en een groot aantal gratis parkeerplekken. Je vindt in de monumentale panden van een oude textielfabriek tal van verschillende merken, waardoor je helemaal klaar bent voor de zomer!

Favorieten

 

Wat waren jou favorieten uit 2018? Deel het met ons in de reacties, op Facebook of op Instagram! Benieuwd wat de favorieten uit het tweede gedeelte van 2018 zijn? Dat kun je hier lezen!

0 reacties

Reageren