Dagje uit – Dierentuin Nordhorn

9 augustus 2017
door: Maud

Voor ons is het nog geen 20 minuutjes rijden en dan zijn we al bij de dierentuin in Nordhorn. En toch was ik er al een hele tijd niet meer geweest.. Fenne, onze peuter, is nu (net) twee jaar oud en met haren waren we er zelfs nog nooit geweest. En dus besloten we heel spontaan dat het de hoogste tijd werd om er eens met haar naar toe te gaan. Een half uur later zaten we in de auto.

Familieuitje naar Dierentuin Nordhorn

De dierentuin Nordhorn is niet heel groot, maar je kunt je hier heel goed een dag (of dagdeel) vermaken. Bij de kinderboerderij kun je de varkentjes aaien en bokjes voeren. Ook in het vogelverblijf kun je vogels voeren. Als je een tijdje wacht en veel geduld hebt, komen ze vanzelf op je hand zitten. Zo leuk! Ook kun je er een rondje lopen door het verblijf van de alpaca’s en deze mooie beesten aaien.

Dierentuin NordhornDierentuin Nordhorn

Eerder waren wij wel met Fenne in een dierentuin geweest, maar daar kon je niet of nauwelijks dieren aaien. Daarom was Dierentuin Nordhorn extra leuk voor haar. Voor ons was het vooral erg leuk om te zien dat ze nergens bang voor was. Ze liep met gemak naar de bokjes en dacht zelfs dat ze de kippen kon aaien! Uiteindelijk was ze niet meer weg te slaan bij de kippen. We hebben zo gelachen! Ben je in een dierentuin en wil ze alleen maar naar de kippen..

Voedertijden in Dierentuin Nordhorn

Meerdere keren per dag worden de dieren gevoerd en daar wordt een leuke show omheen gegeven. Er wordt dan van alles verteld over de dieren en hun voedsel. Soms mogen er zelfs een aantal kindjes helpen. Hoe leuk is dat!?

Dierentuin Nordhorn

Genoeg ruimte om te spelen

Midden in de dierentuin zit ook een grote speeltuin, precies naast de cafetaria. Wat mij betreft is dit ideaal.. Wij konden zo lekker op het terras zitten –lekker genieten van Duitse braad- en curryworsten!-, terwijl Fenne zich heel goed vermaakte met andere kindjes. Het is er heel overzichtelijk, ik word daar ontzettend vrolijk van!

Dierentuin Nordhorn

Wij hebben een heerlijke middag gehad bij de dierentuin in Nordhorn, maar hadden ons ook prima een hele dag kunnen vermaken. Regelmatig worden hier leuke dagen georganiseerd met allerlei activiteiten. Grote kans dat we hier snel nog eens naar toe gaan!

Vakantiehuisjes

Wist je dat het mogelijk is om te overnachten in de dierentuin? In totaal vind je hier vijf vakantiehuisjes (verdeeld over 2 woningen) waar je kunt slapen. De vakantiewoningen staan echt op het park zelf; erg leuk!

Aanvullende informatie over Dierentuin Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is het hele jaar geopend (zelfs op feestdagen). In de zomer zijn ze geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot 18.00 uur!) en in de winter tot 18.00 uur. Voor actuele openingstijden verwijs ik je door naar de website van Tierpark Nordhorn!

In vergelijking met de dierentuinen in Nederland zijn de prijzen hier een lachertje. Met z’n drietjes betaalden wij € 19,00 entrée. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang en voor volwassenen betaal je slechts € 9,50 per persoon. Voor een braadworst met patat en een cola betaalden wij € 6,90.

 

Tierpark Nordhorn
Tierpark Nordhorn
0 reacties

Reageren

Andere belevenissen