7 tips voor gezellig shoppen

27 september 2017
door: Heike

Ik heb niet altijd zin om voor een dagje winkelen naar de grote steden in het grensgebied te rijden, daarom heb ik een lijst met mijn shoppingtips voor de kleinere steden samengesteld:

Tip | 1 Nordhorn

Voor mij als waterrat met een liefde voor zeilen, kan ik de Waterstad met haar fluitserboten Vechtestromer echt aanbevelen. In Nordhorn zijn shoppen en boottochtjes nauw met elkaar verbonden en goed te combineren. Mijn tip is het jaarlijkse Moonlight-Shopping. Dit evenement vind elk jaar plaats tijdens de langste zaterdag van het jaar. Plan dan ook meteen een Sundowner bij Pier99 en geniet van de zonsondergang aan de Vechtesee.Winkelen in Nordhorn

Tip | 2  Winterswijk

In Winterswijk ga ik op zaterdag graag naar de markt om daar heerlijke verse vis te eten. Wat ik ook enorm kan waarderen is het feit dat je hier nog gratis kunt parekeren, zodat er voor het winkelen meer geld over blijft 😉 Even lekker bijkomen kan bijvoorbeeld in Lunchcafé “Bijzonder Gewoon“.Winkelen in Winterswijk

Tip | 3 Rheine

Onlangs was ik nog in Rheine, de stad gelegen aan de Ems met het nieuwe winkelcentrum Emsgalerie. Dat is bij regen een goede tip. Lekker winkelen en gelijktijdig aan het trieste, grauwe weer buiten ontsnappen. Overigens zijn er in de herfst veel koopzondagen in Rheine. Ook zijn er verschillende Shopping-Nights tot 22:00 uur. Winkelen in Rheine

Tip | 4 Hengelo

Hengelo heeft mij compleet verrast. Ik was met mijn collega in Hengelo en heb daar schitterende Street Art, Pop-up kunstgalerieën gezien, een mooi concert in het Metropool bezocht en ook nog de beste koffie in de provincie Overijssel gedronken. Tot slot hebben we lekker gegeten in een oude smederij waar, in plaats van ijzer, nu heel hip en trendy frisse producten in een open keuken bewerkt worden. Winkelen in Hengelo

Tip | 5 Lingen

Wanneer ik in de winter zin heb om te winkelen, kan ik dat in Lingen combineren met een heerlijk rondje schaatsen. In Lingen vind je namelijk ieder jaar een grote ijsbaan voor het historische stadhuis. Mijn bonus programmaonderdeel, wanneer het winkelen in de Lookentor succesvol is. Winkelen in Lingen

Tip | 6 Bocholt

Nu we het toch over de kerst hebben, ik ben helemaal verliefd op de gezellige kerstmarkt in voor het stadhuis in Bocholt. De grote fel verlichte Kerstpiramide dompelt mij meteen in de kerststemming. En wanneer ik dan ook nog de cadeautjes voor mijn geliefden heb gevonden en deze in tassen naast mij liggen, is een beker Glühwein de beste beloning. Winkelen in Bocholt

Tip | 7 Ahaus

Wat ik in Ahaus echt graag wil kopen zijn schoenen, hier vind je namelijk een zeer uitgebreid aanbod. Vrienden uit Nederland komen ook vaak naar Ahaus voor hun trouwringen en andere sierraden. Een andere bijzondere tip is een cafébezoek aan Offsite of Unbrexit. In deze “Digital Business Showcases von Tobit.Software zijn alle processen geautomatiseerd. Laadt bijvoorbeeld je gratis ChainsCard op en betaal hiermee je drankjes. Erg ongewoon voor ons als Duitsers!

1 reacties
  1. Dick van As
    12 juli 2019 om 12:54

    Leuk uitnodigend overzicht grensstadjes West-noord-West Duitsland.

Reageren