5 x groots winkelen

27 september 2017
door: Heike

Een echte Shopping Queen ben ik zeker niet. Ik ren niet opgewonden met volle tassen door een overvolle winkelstraat. Wat ik ontspannend vind en waar ik van geniet is, de tijd voor mezelf tijdens een heerlijk dagje shoppen. Af en toe een pauze nemen om te genieten van een kop koffie. Voor alle funshoppers heb ik de volgende tips:

Mijn Shopping tips voor de grensregio

Tip 1 | Münster

Voor wie graag de sfeer van een studentenstad met cafés beleven wil en langs de mooie gevels van de koopmanshuizen op de Prizipalmarkt wandelt, die zit in Münster goed! Winkelen kan hier heel goed, zeker wanneer je op zoek bent naar bekende merken met goede kwaliteit. Mijn insidertips voor de inwendige mens zijn Eismanufaktur Rafaels, Cafés Roestbar (hiervan zijn er meerdere in de stad), of een biertje drinken bij Finne, een kleine en hipoe lokale craftbeer brouwerij.    Winkelen in Münster

Tip 2 | Arnhem

Mijn tip voor Arnhem is geen verrassing, dat is het Modekwartier. Waarom? Omdat in Arnhem zich een compleet stadsdeel heeft ontwikkeld tot een modemekka voor Mode-Trensdsetter. De modeateliers zijn meestal van donderdag tot en met zondag geopend. Dat maakt voor Arnhem voor mij heel bijzonder. Ok en toegegeven, ik val ook voor de aantrekkingskracht van de Sweetsugarhillbakery. Ik haal hier mijn hart op aan de heerlijke taarten.Winkelen in Arnhem

Tip 3 | Osnabrück

Osnabrück is voor ontdekkers precies de juiste stad. Vooral in de Redlingerstraße, een straat vol met kleine winkeltjes en boutiques kan ik erg goed slagen. Uiteraard bezoek ik niet alleen deze kleine winkeltjes. Ik mag ook graag rond slenteren in L+T, het grootste warenhuis in Noord-Duitsland welke geen onderdeel is van de bekende ketens. Een andere „Must-Do“ is Schleck’s, de hippe ijsssalon. Een wandeling door de steegjes van de binnenstad en de Heger Tor wijk rondom het stadhuis, mag bij een bezoek aan Osnabrück niet ontbreken. Concerten in de Lagerhalle zijn klein en intiem, maar het aangeboden programma is helemaal mijn smaak.

Winkelen in Osnabrück

Tip 4 | Enschede

Onlangs hoor ik dat „Enschede de meest Duitse stad van Nederland wordt genoemd: Aha. Waarom? Vermoedelijk geldt dit vooal zaterdags: dan vindt namelijk de gezellige markt plaats en niet alleen ik hou van de geur van vers gebakken stroopwafels, het grote aanbod aan kaas en verse vis. De winkels en producten zijn voor mij bijzonder en anders dan ik gewend ben. Je kunt wel zeggen: “Het buitenland dichtbij”.  Ook al heeft Enschede een bepaalde fliar, vooral de weekmarkt als ook de Oude Markt met haar terrassen zijn zeer geliefd bij ons Duitsers.

Winkelen in Enschede

 

Tip 5 | Nijmegen

Ik hou van een levendige café cultuur en steden gelegen aan het water, dat is Nijmegen voor mij. Rijk aan historie, wat goed aan de mooie gevels van de huizen te zien is. Heerlijk wat drinken met een blik op de Waal. Ik vind het vaak moeilijk om te kiezen waar ik in Nijmegen wil zitten. Is ook niet zo gek, want de oudste stad van het land kent ook nog de grootste terrasdichtheid (meeste terrasstoelen per inwoner).

 

Koopzondagen bij de buren

Mocht je een keer op zondag door de stad willen slenteren en tegelijkertijd je garderobe aan willen vullen, dan vind je hier hier alle informatie over de koopzondagen in de Duitse grensregio.

0 reacties

Reageren