11 tips om je kinderen en jezelf te verrassen

21 september 2017
door: Sebastian

Thuis zitten, of middels een uitstapje de grensregio beter leren kennen? Beide doe ik graag en wil dan ook graag mijn beste tips voor een dagje uit met jullie delen.

Mijn tips voor een geslaagd uitje in de grensregio

Mijn tips voor een geslaagd uitje in de regio. Wat doen we vandaag? Dat is een vraag welke vaders en moeders vaak horen. Ook ik heb deze vraag al vaker van mijn kinderen gekregen. Wordt het chillen in de zoutgrot, spelen in een kasteeltuin of aapjes kijken? Met deze tips wordt grenzen verleggen kinderspel!

Tip 1 | Swingolf Mehringer Heide

Ausflugstipps Dagjes uit tips Swingolf Mehringer Heide

Bij Mehringer Heide is voor iedereen iets te beleven: koffie drinken, boerengolf spelen, dwalen in het maislabyrinth en de zoutgrot. Mijn tip: een korte omweg via het pontje “Mehrli” over de Ems!

Tip 2 | Kasteel Burg Bentheim

Kastelen zijn voor kinderen altijd spannend! Welk kind wil niet een keer ridder of prinses zijn? Op kasteel Burg Bentheim krijg je echt het gevoel terug in de tijd te gaan. Zeker tijdens de ridderspelen, dan komt de geschiedenis weer tot leven.

Tip 3 | Tierpark Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is zeer verfrissend en anders dan wat je gewend bent van andere dierentuinen. Gezellig, knus en je kunt heel dicht bij de dieren komen. Wat wij heel erg leuk vinden zijn de vele inheemse diersoorten.

Tip 4 | Schloss Dankern

Asflugstipps Dagjes uit tips Schloss Dankern

Tijdens een dagje uit naar Schloss Dankern kun je werkelijk van alles doen: zwemmen, spelen in binnen- en buitenspeeltuinen en vanaf volgend jaar vind je hier zelfs een achtbaan!

Tip 5 | Ketteler Hof

Ausflugstipps Dagjes uit tips Ketteler Hof

Pretpark Ketteler Hof is hèt familie uitstapje in het Münsterland. Vooral de zomerrodelbaan en de weide met reeën spreken de kinderen erg aan! Zelf vind ik de barbecueplaatsen, waar je je zelf meegebrachte vlees kunt grillen, het hoogtepunt.

Tip 6 | Alfsee

Ausflugstipps Dagjes uit tips Alfsee

Of het nu zomer is of herfst, hier bij Alfsee valt altijd wel wat te beleven. Karten, waterskiën en vele speeltuinen maken dit tot een perfect uitstapje.

Tip 7 | Burgers’ Zoo

Burgers Zoo aquarium

Hier dompel je je werkelijk onder in een andere wereld! Vooral de grote en kleurrijke vlinders van Burgers’ Zoo vonden we erg bijzonder!

Tip 8 | Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn staat garant voor een geslaagd dagje uit voor iedereen! Hier vind je namelijk attracties voor grote en kleine kinderen. Met mijn dochter in de achtbaan en mijn zoon is niet bij de glijbanen weg te slaan.

Tip 9 | Attractiepark Slagharen

Ausflugstipps Dagjes uit tips Slagharen

In Slagharen duik je in een andere wereld! Cowboys en indianen fascineren niet alleen mijn kinderen 😉

Tip 10 | Apenheul

Ausflugstipps dagjes uit tips Apenheul

Apen zijn altijd al mijn favoriete dieren geweest in de dierentuin en hier vind je een dierentuin met alleen maar apen! Mijn meest bijzondere ontdekking in het grensgebied!

Tip 11 | Museum Wonderryck Twente

Ausflugstipps dagjes uit tipps Museum Wonderryck Twente

Een museum hoeft niet altijd saai te zijn! In het moderne Museum Wonderryck Twente ontdekken wij de natuur telkens opnieuw! Daarna nog even in de auto stappen en doorrijden naar Enschede voor een middagje shoppen.

Jij bent op zoek naar nog meer leuke dagjes uit in het duitse grensgebied voor de hele familie? Lees dan snel verder op geheimoverdegrens.nl!

Ausflugstipps dagjes uit tips Apenheul
Ausflugstipps Dagjes uit tips Alfsee
Ausflugstipps dagjes uit tipps Museum Wonderryck Twente
Ausflugstipps Dagjes uit tips Ketteler Hof
Ausflugstipps Dagjes uit tips Slagharen
Asflugstipps Dagjes uit tips Schloss Dankern

DIGITAL CAMERA

Burgers Zoo aquarium
0 reacties

Reageren

Andere belevenissen