Previous Next

Winkelen in de grensstreek

Kom een dagje grenzeloos winkelen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Bezoek een breed aanbod van winkels in gezellige steden en dorpen als Winterswijk, Enschede, Nordhorn en Osnabrück. Combineer het winkelen met een dagje uit, fietstochten, wandeltochten en culinair genieten. In de grensstreek kan het allemaal. 

Winkelen in de grensstreek

Aan weerszijden van de grens liggen maar liefst 29 plaatsen met een gezellig centrum en een gevarieerd winkelaanbod. Een dagje winkelen aan de andere kant van de grens is veel meer dan alleen koopjes jagen. Winkelen bij de buren is namelijk verrassend anders. De keuze is enorm. Soms hip, soms aangenaam traditioneel.

Elke stad in de grensstreek heeft haar eigen speciaalzaken waar de klant nog steeds koning is. Verbaas u over het verrassend uitgebreide assortiment winkels. Bezoek naast de bekende winkelketens ook eens de kleine delicatessenwinkels en bijzondere boetiekjes. En doe uw wekelijkse boodschappen bij een supermarkt over de grens. U zult verstelt staan van het aantal producten en specialiteiten die u thuis niet kunt krijgen. Een hele nieuwe wereld aan smaken gaat voor u open. 

Tip: Koop wat delicatessen in voor het thuisfront, of om zelf na te genieten wanneer u weer thuis bent. Zo blijft het mooie vakantiegevoel van uw verblijf in de grensstreek nog wat langer hangen.

Eten en drinken

Na een dagje winkelen in de grensstreek zijn er genoeg sfeervolle terrasjes, cafés en restaurants waar u op uw gemak wat kunt eten en drinken. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijk Duits formaat stuk taart met een kopje koffie. Of eet met onze Duitse buren een friet speciaal bij de Nederlandse snackbar. Er is voor iedereen wat wils.

Winkelen op koopzondagen

Winkelen in de grensstreek kan ook regelmatig op zondag tijdens koopzondag. Daarbij vallen veel koopzondagen samen met gezellige evenementen en stadsfeesten. Bijvoorbeeld de kunstmarkt in Bad Bentheim of Stadtfest Ahaus. Bekijk daarom alvast het overzicht voor steden met koopzondagen en combineer het met een leuk dagje uit in de regio.

Nieuwsbrief

Meldt u aan voor de Grensbelevenis-Nieuwsbrief en ontvang voorafgaand aan de vakantie-periode een e-mail met tips voor uw vrije tijd in het Nederlands-Duitse grensgebied. U kunt zich natuurlijk altijd eenvoudig weer afmelden voor de nieuwsbrief.