Uitstapje bij TOP Emlichheim

Zwart goud en groene idylle … welkom bij TOP Emlichheim!

Vanaf het TOP bij Haus Ringerbrüggen met zijn wisseltentoonstellingen over de geschiedenis van Emlichheim loopt de tocht door het prachtige landschap dat wordt bepaald door het Coevorden-Piccardie-Kanaal, en langs diverse bezienswaardigheden. Of het nu Schoneveld’s Molen, het Oude Landhuis Buddenberg met museum en restaurant of het authentieke boerendorp Schoonebeek betreft: rondom het TOP Emlichheim valt er veel te ontdekken. De Grafschafter Fietstentouren 11, 12 en 13 nodigen toeristen uit, zich onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van de regio. Aan Nederlandse kant kunnen fietsers in Coevorden, de oudste stad van de provincie Drenthe, een tijdreis maken. 6500 jaar oude hunebedden, diverse verslagen over historische veldslagen en verhalen over succesvolle handelaars getuigen van de rijke geschiedenis van de stad.
Liefhebbers van moderne kunst begeven zich op de kunstwegen-Vechtetalroute: 60 hoogwaardige kunstwerken verschuilen zich over een afstand van 140 kilometer tussen Nordhorn en Zwolle in het groen – het grootste “openluchtmuseum” van Europa.

U heeft de smaak te pakken gekregen? Dan wensen wij u veel plezier tijdens uw actieve tocht! Meer informatiemateriaal en de TOP-kaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristeninformatiepunten of via deze website.

Tagesausflüge zur Kirche oder Mühle

In alle rust actief zijn:

Uitstapje Ringerbrüggen-Huis

Startpunt met de charme van weleer: het Ringerbrüggen-Huis is niet alleen aan de buitenzijde een pronkstuk, maar biedt met wisselende tentoonstellingen de bezoekers ook een kijkje in de spannende geschiedenis van de gemeente Emlichheim.

Uitstapje Emlichheim

Vecht, vrije tijd en het “zwarte goud“: de gemeente Emlichheim is prachtig gelegen in een landschap, waarop de Vecht en het Coevorden-Piccardie-kanaal hun stempel drukken.

Uitstapje Coevorden

Stad met een bewogen geschiedenis: hier zijn talrijke berichten over oude veldslagen en verhalen over succesvolle handelslui te vinden. Coevorden is de oudste stad van de provincie Drenthe.

Uitstapje Center Parcs de Huttenheugte

Vakantiepret voor jong en oud: Center Parc “De Huttenheugte“ onderscheidt zich door een veelzijdig vrijetijdsaanbod.

Uitstapje Schoonebeek

Authentiek boerendorp: kenmerkend voor Schoonebeek zijn de oude Saksische boerderijen met originele vakwerkgevels, kunstig rietvlechtwerk en waterbronnen van Bentheimer zandsteen.

Uitstapje naar het oude landhuis Buddenberg

 

Het Alte Landhaus Buddenberg ligt middenin het veenlandschap van de Grafschaft Bentheim. Oorspronkelijk waren er in het 200 jaar oude landgoed een postkantoor, kruidenierswinkel en een café gevestigd. In 1997 werd het huis dat zwaar beschadigd was door een brand door investeerders met hart voor de regio en onder deskundige leiding volgens voorschriften van monumentenzorg weer opgebouwd. Het biedt een mix van museum en culinaire specialiteiten.

Uitstapje Hof Veldink

Met “Hof Veldink” is er in het centrum van Emlichheim een circa 150 jaar oud gebouw helemaal gerenoveerd. Naast het mooie oude gebouw, waarin nu een restaurant te vinden is, staat een moderne nieuwbouw, waarin een hotel gehuisvest is. Een concept waarin oude en nieuwe elementen hand in hand gaan. Hart van het gebouw is de oude keuken. Hieraan is bij de verbouwing bijna niets veranderd.

Uitstapje Molen in Laar

De gemeente Laar grenst direct aan Nederland en is met 5,1 km² de grootste deelgemeente binnen de gemeente Emlichheim. Symbool van de gemeente is de molen Laar.

Uitstapje Plopsa Coevorden

Het maakt niet uit wat voor weer het is, in het Plopsa Indoor Coevorden in Nederland beleven bezoekers een onvergetelijke dag! Zij kunnen een geweldige dag doorbrengen met de Plopsa-figuren en dat op een oppervlak van meer dan 20.000 m² met 23 attracties in een prachtig decor.