Previous Next

Dagjes uit

Het Nederlands-Duitse grensgebied biedt een verscheidenheid aan excursiemogelijkheden. Ga op ontdekkingstocht naar de mooiste tuinen en kastelen in de regio, bezoek spannende attracties voor het hele gezin of beleef de fascinerende musea aan beide zijden van de grens.

In de Achterhoek, Twente en het Vechtdal kunt je heerlijk ontspannen bij een van de vele rustpunten. Zo'n rustpunt biedt vakantiegangers een plekje, waar men gedurende een fietstocht of wandeling even op adem kan komen.

Nordhorn is een echte waterstad. Wat kan er dus beter zijn dan het Venetië van het Noorden vanuit de "eendenperspectief" te ontdekken? Dat kan tijdens een rondvaart met de schoepradboot "Vechtestromer" of haar zus, de op zonne-energie aangedreven "Vechtesonne". 

Spanning en sensatie!
Een portie moed, ultieme adrenaline kick en een tikje avontuurlijk, dat heeft u nodig tijdens het abseilen van de Burcht Bentheim. In 1,5 uur abseilen, met elke meter die u naar beneden abseilt, voelt u uw angst verdwijnen. Geniet van deze bijzondere ervaring op de Burcht Bentheim.

De Olypische Spelen van de Fun, Recreatiepark Pröbsting. Stukje fietsen langs de rivier, over de Bocholter Aa-Fietsroute, tussen Borken en Rhede. In boomtoppen klimmen in het Kletterwald tot 12 meter hoog. Kanoën, waterfietsen of Drakenbootvaren op het meer, zwemmen bij het strandje. 's Avonds nog even samen naar het heelal turen in de Sterrenwacht.

Onder leiding van een stadsgids loopt u ca. 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De route is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt. Kosten: zijn € 19,75 per persoon (met een minimum van 10 volwassen personen), inclusief 6 coupons per persoon.

Enschedese wijk de Roombeek is na de wederopbouw een must voor architectuurfans en met zijn talrijke musea en galerijen, een "hippe" plek voor jong en oud. Via een zakcomputer of pocket gids (verkrijgbaar bij de VVV Enschede direct bij het station) kunt op uw eigen gemak een inspirerende wandeling door de wijk ondernemen.

Deze fraai gelegen wijngaard is vooral in het zomerseizoen een geliefde stopplaats voor wandelaars en fietsers. Dankzij het exotisch aangeklede terras met agapanthussen, palmen en olijven is het een aantrekkelijke locatie om even bij te komen en onder het genot van een drankje. Op afspraak zijn er ook rondleidingen en wijnproeverijen mogelijk. 

 

 

De belangrijke rol die Groenlo heeft gespeeld tijdens de Tachtigjarige Oorlog wordt beleefbaar gemaakt tijdens een ritje met de Groenlo Vestingstad Express. Het treintje rijdt of door de Achterhoek of door het unieke natuurgebied Zwillbrock. Onderweg kunt u uitstappen en bijvoorbeeld de barokkerk Vreden-Zwillbrock, de brouwerij of het wijngoed Schepershof bezoeken.

De bijzondere belevenis op ca. 2,0 km lange dwaalwegen door de mais voor jong en oud.. een ideale bestemming voor schoolgroepen, verenigingen, kinderfeestjes en bedrijfsuitjes. Boerengolf. De nieuwe rage op 50.000 m2 buitenruimte. Deze 8-holes boerengolfbaan  is de eerste in zijn soort in Duitsland.

Iets te vieren? Ontdek het spannendste avondje uit vanaf € 29,95 p.p. Een Welcome arrangement bestaat uit: • Entree • Welkomstdrankje • Speluitleg • Oefentoernooi • Borrelgarnituur • € 10,- speelgeld